در طول چند سال گذشته تا به امروز، نانواییها و شیرینی پزیها از مدل سنتی و قدیمی خود فاصله گرفته و به شکل مدرن درآمدهاند. بهطوری که دیگر مانند قدیم نانوایی و شیرین فروشی صرفا محلی برای فروش نان و شیرینی نیست. به بیان سادهتر میتوان گفت در عصر مدرن امروزی نانواییها و شیرینی پزیها خدمات خود را در قالب کافه بیکری به مشتریان ارائه میدهند. در دنیای دیجیتال امروزی که قابلیت خرید تمامی مایحتاج زندگی بهصورت آنلاین وجود دارد، پس خرید حضوری به تنهایی یک تفریح محسوب میشود. افراد حین خرید ابتداییترین نیاز خود یعنی نان، ترجیح میدهند به جای نانواییهای سنتی وارد یک بیکری شیک و مدرن بشوند. در چنین محیطی این امکان وجود دارد که مشتری از میان انواع نانها و کیکهای متنوع پشت ویترین، خرید خود را انجام بدهد. کافه بیکری مکانی دلپذیر برای خرید، ملاقات دوستانه، چند دقیقه نشستن و لذت بردن از شیرینی داغ و تازه بههمراه فنجانی چای یا قهوه است. با توجه به استقبال مشتریان از این بیزینس، راه اندازی کافه بیکری آرزوی افرادی است که به کار جدید و پرسود علاقه دارند.
امروزه بازار فروش این محیطها بهصورت چشمگیری رو به رشد است. یک بیکری میتواند در تولید انواع نان، کیک و شیرینی خلاقیت به خرج دهد و هر روز محصولات متنوع و جدیدی عرضه کند. در این صورت مشتریان برای خرید محصول با ظاهر و طعم جدید به آنجا سر میزنند.
بهتر است بدانید بیکریها برای برطرف کردن نیاز مصرف روزانه نان یا شیرینی یک منطقه، جزو کافههای محلی بهحساب میآیند. اما با توجه به محدود بودن آنها، ایجاد کسبوکار در این زمینه هنوز ابتدای راه است، اشباع نشده و جای رشد و پیشرفت دارد. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد مراحل راه اندازی کافه نان را شرح دهیم، پس با ما همراه باشید.
چالشهای راه اندازی یک کافه بیکری موفق
تاسیس یک کافه بیکری بهعنوان کسبوکار مدرن و نوپا، ایدهای جذاب است که شما را به تولید و فروش نان و شیرینی سوق میدهد. راهاندازی این محیط مانند هر بیزینس دیگری، در شروع مسیر شما را با چالشهای متعددی روبهرو میکند که رعایت آنها موفقیتتان را رقم خواهد زد.
مثلا شناسایی مشتریان مهمترین چالشهای پیش رو بهشمار میرود که خوشبختانه بهدلیل تنوع محصولات کافه بیکری، افراد در اکثر رنجهای سنی متقاضی محصولات تولیدی شما هستند. لذا باید اول از هر چیز مسیر کسبوکار خود را مشخص کنید. بهطور کلی کافه بیکری موفق است که شرایط زیر را داشته باشد.
- محیط جذاب و آرامشبخش
- محصول باکیفیت و لذیذ
- محبوبیت بین مشتریان
- فروش بالای محصولات
- ماندگاری مجموعه
برای موفقیت در موارد ذکر شده باید مراحل راه اندازی کافه بیکری را به ترتیب و با دقت مطالعه کنید تا آگاهی کاملی در این زمینه داشته باشید. پیش از هر چیز لازم است بدانید که پیاده سازی یک سیستم نظرسنجی آنلاین میتواند مسیر را برایتان بسیار روشن تر کند.
مراحل راه اندازی کافه بیکری
بیکریها ترکیبی از کافه و نانوایی، کافه و شیرینی پزی و هر دو هستند، پس باید در همین ابتدا مسیر خود را مشخص کنید. آیا هدف شما راه اندازی کافه نان است یا کافه قنادی یا هر دو؟ در ادامه 8 نکته اصلی در زمینه راه اندازی رستوران یا کافه بیکری را شرح داهایم.
1. تحقیق و برنامهریزی
اولین مرحله مطالعه و تحقیق جامع در زمینه راه اندازی بیکری است. ابتدا باید بیزینس پلن یا همان برنامه کسبوکار خود را مشخص کنید. برای آنکه یک دید کلی از روند موردنظر بدست آورید، لازم است موارد زیر را رعایت کنید.
- تحلیل بازار: هدف از آن مشخص کردن بازار هدف است. ابتدا باید محلی را برای مغازه خود انتخاب کنید که در نزدیکی شما بیکری دیگری بهعنوان رقیب نباشد. کافه بیکریها معمولا در بین نوجوانان و جوانان محبوبیت بیشتری دارند، پس مشتری شما بیشتر در این گروه سنی قرار میگیرند. بدین منظور باید محصولات خود را طبق سلیقه افراد در رنج سنی 15 تا 40 ساله تولید کنید.
- تهیه طرح کسبوکار: یک طرح اولیه جامع برای کسبوکار خود تهیه کنید که باید شامل خلاصه اجرایی، تحلیل بازار، برنامه بازاریابی و پیشبینی مالی باشد.
- انتخاب مکان مناسب: محیطی را برای راه اندازی کافه بیکری انتخاب کنید که فضای کافی برای نشستن مشتریان داشته باشید. همچنین دسترسی آسان مکان کافه نان به وسیله نقلیه عمومی و دارا بودن پارکینگ یا جای پارک کافی در نزدیکی آن بسیار حائز اهمیت است.
- تعیین مفهوم کافه: سبک خاص کافه خود را انتخاب کنید. این محیطها معمولا به سبک مدرن، سنتی، دنج، بوهو، مینیمال و… طراحی میشوند. پس از آن منوی خود را متناسب با چنین سبکی تنظیم کنید.
2. مراحل قانونی
با توجه به اینکه کافه بیکری در زمینه تولید و فروش مواد غذایی فعالیت دارد، حساسیت بیشتری نیز در روند طی کردن مراحل قانونی آن احساس میشود. پس باید تکتک مراحل زیر را کامل طی کنید تا در میانه راه مشکلی پیش نیاید.
- ثبت شرکت: نوع شرکت خود را انتخاب کنید (کافه بیکری) سپس نامی مرتبط و منحصربهفرد برای مجموعه خود در نظر بگیرید. شایان ذکر است اسم انتخابی در باور عموم بسیار تاثیرگذار خواهد بود. لذا در انتخاب اسم خاص و برازنده کافه خود دقت و وسواس کافی به خرج دهید.
- اخذ مجوزهای لازم: تمامی مجوزهای لازم برای راه اندازی یک کافه بیکری (مجوز بهداشت، ساختمان، آتشنشانی، آب و فاضلاب و …) را باید از طریق اداره اصناف مربوطه بگیرید. مدارکی از جمله اجارهنامه یا سند مالکیت، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، مدارک تحصیلی و 12 قطعه عکس را به این محل ببرید. شرط اولیه اخذ مجوز برای راه اندازی کافه بیکری محیط آن است که نباید کمتر از 20 متر باشد.
- تامین اجتماعی و مالیات: نسبت به ثبتنام در اداره تامین اجتماعی برای بیمه مکان و پرسنل و همچنین اداره مالیات بهمنظور پرداخت مالیات سالانه اقدام کنید.
3. طراحی و تجهیز
اولین چیزی که نظر مخاطب را به خود جلب میکند و او را به درون کافه سوق میدهد. طراحی خارجی کافه است. محیط بیرون کافه، دیوار، درب، پنجره و ویو داخلی کافه باعث میشود فرد رهگذر وارد مغازه شود.
نکته مهم دوم در راه اندازی کافه بیکری طراحی داخلی کافه است که بر اساس سبک انتخابی آن طراحی میشود. انتخاب مبلمان، میز، صندلی، قاب عکس، گیاهان و اکسسوریهای مدرن و زیبا مشتری را به وجد میآورد. انتخاب میز کانتر، ویترین و طراحی پشت کانتر نیز تاثیر بسزایی در جذب مشتری و افزایش فروش کافه دارد.
توجه کنید تمامی انواع نان و شیرینی تولیدشده را به شکلی در ویترین قرار دهید که علاوهبر چشمگیر بودن، مشتری راحتتر بتواند خوراکی موردنظر خود را انتخاب کند. از دیگر تجهیزات مهم آشپزخانه در راه اندازی کافه قنادی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجهیزات پخت و پز مثل گاز، فر، هود و…
- یخچال و فریزر
- ماشین ظرفشویی
- دستگاه همزن و مخلوط کن
- دستگاه اسپرسوساز و قهوهساز
- ظروفی از قبیل بشقاب، فنجان، کارد، چنگال و…
4. تامین مواد اولیه
پس از مشخص کردن حوزه کاری خود که در زمینه راه اندازی کافه بیکری است، باید ببینید چه مواد اولیهای بهصورت روزانه یا هفتگی نیاز دارید. تامین کنندگان مطمئن را شناسایی کنید تا بتوانید بهترین مواد اولیه باکیفیت را تهیه کنید. نکته حائز اهمیت بعدی انبارداری کافه است که باید محیط و سیستم مناسبی جهت انبار کردن مواد اولیه ایجاد کنید.
5. منو و قیمت گذاری
برای راه اندازی کافه بیکری موفق باید منوی اختصاصی در نظر بگیرید. روند طراحی منو و قیمت گذاری به شرح زیر است:
- تنوع محصولات: منوی متنوعی از انواع مختلف نان، شیرینی، کیک، دسر، نوشیدنیهای گرم و سرد تهیه کنید.
- طراحی منو: منوی کافه شما نشاندهنده هویت و برند کسبوکارتان است. پس طراحی آن باید متناسب با سبک کافه شما باشد. بدین منظور میتوانید از منوهای کاغذی یا دیجیتال که قابلیت اسکن دارند، استفاده کنید.
- قیمت گذاری: قیمت محصولات را بهگونهای در نظر بگیرید که هم برای مجموعه سودآور باشد و هم برای مشتری مقرونبهصرفه باشد. در این صورت مشتری به شما وفادار میماند.
6. استخدام پرسنل
اکنون زمان آن فرا رسیده است که تیم رویایی خود را استخدام کنید. برای استخدام پرسنل میتوانید از طریق سایتهای معروف کاریابی اقدام کنید. پس از مطالعه رزومه و بررسی سوابق کاری، افراد متخصصی را که سوءپیشینه ندارند، در کافه بیکری خود استخدام کنید.
پرسنل موردنیاز برای راه اندازی کافه بیکری آشپز، نانوا، شیرینیپز، باریستا، صندوقدار و خدمه هستند. همچنین تمامی آموزشهای لازم در حیطه کاری کافه اعم از تهیه مواد اولیه، سرو غذا و برخورد با مشتری را به آنها خود بدهید.
7. بازاریابی و تبلیغات
حال نوبت آن رسیده که به بیزینس پلن ابتدایی خود مراجعه کرده و طبق آن استراتژی فروش خود را آغاز کنید. مهمترین موارد تاثیرگذار در بازاریابی و تبلیغ رستوران عبارتاند از:
- برندینگ: پس از انتخاب نام کافه، لوگو منحصربهفردی طراحی کنید و به این شکل برند اختصاصی خود را بسازید. لوگو کسبوکار شما در منو کافه، سر در مغازه، روی کیسه یا جعبههای فروش و در شبکههای مجازی تبلیغ کافه بیکری شما است.
- شبکههای اجتماعی: میتوانید از طریق بستر فضای مجازی بهخصوص در اینستاگرام، راه اندازی کافه نان خود را اطلاع دهید و با پست و استوریهای مستمر، مجموعه خود را تبلیغ کنید.
- تبلیغات محلی: تبلیغات محلی مانند پخش تراکت و نصب بنر در نزدیکی کافه، از گذشته بهعنوان یک روش تبلیغاتی تاثیرگذار شناخته شده است.
- اینفلوئنسر مارکتینگ: شما میتوانید تاریخ راه اندازی کافه بیکری خود را بهکمک محبوبیت سلبریتیها یا اینفلوئنسرهایی که مخاطبان بسیاری دارند، اطلاع دهید و آن را تبلیغ کنید.
8. افتتاح و مدیریت
مرحله آخر افتتاح و راه اندازی کافه بیکری در زمان درست است. شما میتوانید مناسبت یا تعطیلی خاصی را برای افتتاحیه کافه خود انتخاب کنید. افتتاحیه تبلیغ بسیار خوبی برای جذب مشتری است.
بدین منظور کافیست به دوستان و آشنایان خود، در اینستاگرام و در محل اطراف کافه اطلاعرسانی کنید. همچنین میتوانید از بلاگرها و اینفلوئنسرهای محبوب و مردمی در جشن افتتاحیه دعوت کنید تا بیزینس شما را تبلیغ کنند.
مدیریت مهمترین وظیفه را در رشد و موفقیت یک کسبوکار دارد، از این رو باید مدام اطلاعات خود را بهروزرسانی کرده و محصولات جدید و با کیفیت عالی ارائه کند. بهمنظور ارائه خدمات بهتر کافه میتوان از نرمافزارهای بازاریابی رستورانی استفاده کرد. بهترین سرویس هوشمند کافه و رستوران در حال حاضر اسمارت است که در ادامه به توضیح آن پرداختهایم.
سرویس هوشمند اسمارت ایکس
اسمارت ایکس یک شرکت توسعه و پشتیبانی نرمافزاری است که به کمک برنامههای کاربردی و پشتیبانی مداوم، خدمات خود را در صنعت غذا و نوشیدنی ارائه میدهد. این مجموعه با بیش از 7 سال سابقه کاری، سرویسهای خود را با توجه به نیاز بازار و با تکنولوژی جدید طراحی کرده است.
برای راه اندازی کافه قنادی استفاده از نرمافزارهای هوشمندی از قبیل اسمارت ایکس، باعث رشد و موفقیت چشمگیر بیزینس شما میشود. از جمله عوامل تاثیرگذار بر اهمیت وجود سرویس هوشمند اسمارت در یک کافه بیکری، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ارائه راهکار برای افزایش کارایی کسبوکار
- دستیابی به موفقیت و سودآوری بیشتر
- امکان برقراری ارتباط مدیریت با مشتریان
- امکان رزرواسیون میز بهصورت آنلاین
- قابلیت ثبت سفارش بهصورت آنلاین
- اطلاع از ساعات اوج شلوغی کافه
- دارای برنامه نوبت دهی به مشتریان
- کنترل مدیریت بر اوضاع کافه (میزان مواد اولیه، موجودی ویترین، عملکرد پرسنل و …)
- اطلاعرسانی درباره راه اندازی کافه بیکری در محل جدید با شعبات دیگر
یکی از خدمات مهم سرویسهای اسمارت قابلیت عضویت در نرم افزار باشگاه مشتریان است، این امکان برای مشتریان وفادار کافه و رستوران فراهم شده تا از تخفیفات و خدمات ویژه مجموعه بهرهمند شوند. مشتریان میتوانند از طریق سیستم نظرسنجی آنلاین smartx نظر خود را درباره مجموعه بیان کرده و هرگونه انتقاد و پیشنهاد خود را نیز عنوان کنند.
سخن نهایی
اگر قصد راه اندازی کافه بیکری شیک و مدرنی دارید، به شما تبریک میگوییم. بهدلیل جدید بودن این بیزینس، ایجاد کسبوکار در زمینه کافه بیکری بسیار آیندهدار است و به زودی میتوانید در این حوزه پیشرفت کنید. اما باید در ابتدای مسیر با چالشهای راه اندازی یک کافه نان موفق آشنا شوید و با رعایت تکتک مراحل تاسیس کافه بیکری، در این راه قدم بردارید. بدین منظور کافیست تا تحلیل دقیقی از بازار این کسبوکار داشته باشید. نگاهی به آنچه رقبای شما ارائه میدهند بیندازید و ببینید کجا میتوانید شکاف بازار را پر کنید. ارائه خدمات عالی و محصولات باکیفیت در کنار محیطی زیبا و دلنشین، محبوبیت شما را بیشتر میکند. با مطالعه دقیق مراحل راه اندازی کافه ذکر شده در این مقاله، میتوانید دست به کار شده و کافه بیکری با سبک جدید تاسیس کنید.